quarta-feira, maio 21, 2008

Iris Catsburg knap naar derde plaats in Mierlo

Iris Catsburg knap naar derde plaats in Mierlo
woensdag 21 mei 2008 09:30
Tekstgrootte
JUDO - Tijdens het tweedaags internationale Houvast judotoernooi in het Brabantse Mierlo met zo'n 1500 deelnemers is Iris Catsburg uit Oostburg van Sportschool Frans de Boevere derde geworden in de gewichtsklasse +63 kg en leeftijdscategorie -17 jr. Ze startte het toernooi overigens niet al te best.
Haar eerste partij tegen Renee Groeneveld verloor ze meteen met een wazari.
De ontmoeting tegen de Engelse Alex Reeves won ze met een houdgreep, zoals ze ook haar derde partij tegen de Duitse Jessica Joppen succesvol met een houdgreep beëindigde. Van Jermy Keybeck verloor ze met lage schouderworp. De strijd om brons won ze van de Nederlandse Melissa van Markensteijn met een mooi uitgevoerde beenworp.
Tess Cornelius uit Oostburg kwam uit in de gewichtsklasse tot 40 kg en leeftijdscategorie -15 jr. Vijftien judoka's namen deel. Cornelius verloor haar eerste partij met een wazari van de uiteindelijke winnares Kelly Staddon uit Engeland.
Tegen Sharon Bulder, deze partij won ze met een houdgreep en de partij tegen de Belgische Sien Vandeputte pakte ze via een heupworp.
De Duitse Elise Kutnevic ging er met ippon af na een mooie beenworp. De strijd om het brons tegen Lizzy Coenraad verloor Tess Cornelius echter met een yuko. Daardoor moest ze genoegen nemen met een vierde plaats.
Tessa Karels uit Breskens van JC Breskens-Eede deed mee in de gewichtsklasse tot 52 Kg en leeftijdscategorie -15 jr.
Ze won haar eerste partij van de Duitse Mayra Berger met een beenworp, maar ze kreeg in die partij wel weer last van een oude voetblessure. Die zou haar de rest van het toernooi blijven achtervolgen. Haar tweede partij tegen de Nederlandse Myrthe Peeters verloor ze met een houdgreep. In de verliezersronde wist ze zich nog één keer op te laten. Ze won met een houdgreep van Cherien van der Laan. In haar laatste wedstrijd speelde de voetblessure opnieuw op en verloor ze van de Belgische Sarah Hauben met dezelfde techniek, een houdgreep.
Judith Scheele uit IJzendijke van JC Breskens-Eede verloor haar vier partijen in de categorie tot 44 kg en leeftijdscategorie -17 jr.
Voor de nog zeer jeugdige Leonie Blaakman uit Sluis was er wel succes. Zij kwam met een eerste plaats naar huis. Ze was voor iedereen in de gewichtsklasse tot 32 kg en leeftijdscategorie 1997-1998 (-12jr) te sterk. De finale won ze van Lotte Jansen met een binnenwaartse beenhaak.
FONTE: BN/De Stem - Breda,Noord Brabant,Netherlands

Nenhum comentário:

Postar um comentário