domingo, março 30, 2008

PARISUL IL APLAUDA PE SERGIU TOMA


PARISUL IL APLAUDA PE SERGIU TOMA

Studentul Facultatii de Drept Sergiu Toma, Maestru International al Sportului, a realizat in premiera pentru Judoul Moldovenesc o performanta demna de admirat. Atletul nostru a cucerit medalia de aur, in limita categoriei de 73 kg, in cadrul prestigiosului Turneu International ,, Super World Cup Paris 2008 ”, contind pentru calificarea la Jocurile Olimpice din luna august 2008, care se vor desfasura in capitala Chinei, orasul Beiging.
Sase intilniri a sustinut judocanul nostru si in toate a obtnut victorii categorice! In primele cinci meciuri viitorul jurist a cistigat la ippon (cu 10-0), adica cu nota maxima existenta in judoul modern, adjudecindu-si victorii evidente in intilnirile cu Victor Renalber din Brazilia (dupa 3 minute 31 secunde de lupta), Gazaros Grigorian, Armenia (2 minute 20 secunde) si Daniel Fernandez, Franta ( 4 minute 31 secunde). Apoi au fost invinsi Koen Slekx din Belgia, ippon in doar 33 de secunde si campionul mondial Wong Ki Chun din Coreea de Sud dupa 4 minute 59 secunde, de asemenea ippon. Numai cubanezul Sago Ronal Girones a reusit sa reziste in fata compatriotului nostru toate cele 5 minute rezervate unei intilniri de judo. In secunda a 17-a a intilnirii Sergiu a executat un procedeu pe cit de complicat, pe atit de spectaculos, care a fost apreciat de arbitri cu nota Waza-ari, ceea ce constituie jumatate de ippon. Acest procedeu a fost suficient pentru obtinerea victoriei si a titlului de campion al Turneului International ,, Super World Cup Paris 2008 ”.
Aceasta performanta continua sirul de reusite ale remarcabilului sportiv moldovean Sergiu Toma, inceput cu anul 2005, cind a devenit Campion al Europei intre Juniori, iar in 2007 a cucerit medalia de bronz la Universiada Mondiala din Bangkok, Thailanda.
Dupa o scurta pauza, Sergiu Toma va relua pregatirile pentru viitoarele turnee de Calificare la Jocurile Olimpice, cel mai apropiat concurs urmind sa se dispute in perioada 22-24 februarie la Hamburg, Germania.
E oportun sa-i amintim aici si pe antrenorii lui Sergiu Toma, cei care zamislesc si cimenteaza aceste victorii. Este vorba de Igor Neagu si Pavel Babici, maestru in sport, lector superior al Catedrei Cultura Fizica si Sport a USM.
Tuturora le dorim noi performante si multe bucurii, deoarece bucuria este mama tuturor virtutilor.
Boris BOGUS
seful Catedrei Cultura Fizica si Sport,
doctor in psihopedagogie, conferentiar,
Antrenor Emerit al Republicii Moldova.

FONTE (photo include): Ziarul Universitatea

Um comentário:

  1. TOMA E CEL MAI FERFORMANT JUDOCAN DIN MOLDOVA!!!
    CA DINSU NU E NIMENI ATIT DE BUN!!!
    EU TIN PUMNII PENTRU EL CA VA LUA 1 LOC LA JOCURILE OLIMPICE DIN BEIJING!
    ITI DORESK SUCCESE MARI !!!,
    FIIND JUDOCANUL CARE MAM ANTRENAT IMPREUNA CU SERGIU TOMA!!!

    DE LA DISCIPOLUL LUI IGOR NEAGU,
    BUJENITA ION!!!
    wolfjudo@mail.ru
    skype:wolfjudo
    icq:431957884

    ResponderExcluir