terça-feira, outubro 26, 2010

Judo: Judoka's van Judo Yushi presteren met zeven podiumplaatsen erg goed op de Open Alkmaarse

dinsdag 26 oktober 2010 10:02

NIEUW-VENNEP - De Open Alkmaarse kampioenschappen is het eerste grote toernooi van het seizoen en vormt daardoor een goed meetpunt om te beoordelen of de judoka's al in vorm zijn. De judoka's van Judo Yushi presteerden met zeven podiumplaatsen erg goed.

Barry Piroli: "Biko Vos won in de leeftijdklasse tot 17 jaar in de gewichtklasse +81 kg de eerste prijs. Na een vrije eerste ronde won Biko zowel de kwartfinale als de halve finale met vol punt door een heupworp. In de finale besliste Biko zijn partij snel met een beenworp en werd ongeslagen kampioen.

Denise Bouchier werd tweede bij de dames tot 17 jaar in de klasse +57 kg. Denise won twee voorronden met vol punt en verloor de derde partij. In de herkansing won Denise met vol punt en in de strijd om een podiumplaats versloeg Denise een Zweedse met een houdgreep. De strijd om de tweede plaats besliste Denise eveneens met een houdgreep.

Bij de jongens tot 15 jaar werd Anis Ayad tweede in de klasse tot 34 kg. Anis won de eerste ronde met vol punt en verloor de tweede ronde door een heupworp. In de herkansing won Anis twee keer. In de strijd voor de tweede plaats tegen Zonneveld was de strijd zeer gelijkwaardig, maar in verlenging verraste Anis met een beenworp en werd daardoor tweede.

In de klasse tot 42 kg veroverde Twan van der Werff de tweede plaats. Twan stond tegen een batterij van bekende judoka's en wist ze één voor één uit te schakelen. Na drie zwaarbevochten overwinningen ging het in de halve finale mis. Twan wilde in de golden score een punt forceren en nam daarbij een verkeerde beslissing. Hij werd overgenomen en verloor. In de strijd voor de tweede plaats won Twan met vol punt door een schouderworp.

Tot 46 kg stond Kevin Koehof op het podium. Kevin begon zijn eerste partij met verlies in de verlenging. Via de herkansing kwam Kevin sterk terug en won hij vijf partijen op rij met vol punt. De wedstrijd voor een podiumplaats won Kevin op beslissing. Ook de partij om de tweede plaats pakte Kevin op beslissing, waarbij hij revanche nam op de judoka uit de eerste partij.

Tot 55 kg was Yasin Caria goed in vorm. Yasin won zijn eerste partij, maar verspeelde onnodig een voorsprong in de tweede partij. In de herkansing kwam Yasin terug met vier overwinningen en in de strijd om een podiumplaats won Yasin met vol punt door een schouderworp. De wedstrijd om de tweede plaats was spannend, maar een beenworp aan het einde in de verlenging was genoeg voor vol punt en de tweede plaats.

Tot 60 kg kwamen maar liefst drie judoka's van Judo Yushi op de mat. Tim Kuijpers trok daarbij aan het langste eind en won al zijn partijen in de voorronden. In de kruisfinale en de strijd om de tweede plek ging het mis, waardoor hij op de derde plaats eindigde."

FONTE:  HoofddorpseCourant.nl

http://www.hoofddorpsecourant.nl/

FOTO: http://www.judoyushi.nl/

Nenhum comentário:

Postar um comentário