sábado, maio 17, 2008

Regionale `Emmy`-judoteamwedstrijden spektakel

Regionale `Emmy`-judoteamwedstrijden spektakel
zaterdag 17 mei 20:32
SLAGHAREN - Er heerste zaterdag een geweldige sfeer in sporthal Het Noorderslag in Slagharen tijdens het jaarlijkse cafetaria-lunchroom Emmy teamtoernooi. Ruim voor achten waren de eerste teams al gearriveerd in Slagharen. Het teamtoernooi is ieder jaar weer een geweldige feest, voor de judoka’s maar ook voor het talrijke publiek. De ruim 100 judoka’s halen alles uit de kast bij het gevecht om het eremetaal.
Vooraf heerste er een gezonde spanning bij de coaches en hun judoka’s, alle judoka’s moesten namelijk eerst gewogen worden en dat geeft vooraf wel wat spanning. Maar gelukkig waren de meeste sporters op hun gewicht. Namens de organiserende vereniging BSV Anbergen afdeling Slagharen opende Henk Oelen het toernooi en heette iedereen welkom. Daarna genoten de vele toeschouwers van judospektakel. Op vier judomatten streden tegelijkertijd de mini’s, pupillen en de aspiranten. Nadat alle teams tegen elkaar hadden gespeeld in een halve competitie bleek dat het team van de Budo Hoogeveen in de miniklasse -10 jaar een punt meer had gescoord dan de formatie van BSV Anbergen Hardenberg. Daardoor werd Hoogeveen kampioen, Hardenberg eindigde als tweede, derde werd Judo Varwijk, Anbergen Drenthe en Anbergen Slagharen eindigden respectievelijk als vierde en vijfde.
In de pupillen klasse -12 jaar, trok het jeugdteam van judo Varwijk uit Dedemsvaart aan het langste eind. De formatie van Anbergen afd. Hardenberg werd andermaal tweede, Slagharen werd derde, Budo Hoogeveen vierde en Anbergen Drenthe vijfde.
De drie teams in de aspirantenklasse -15 jaar draaiden een dubbele competitie. In deze klasse werd de formatie uit Hoogeveen eerste, tweede werd de formatie uit Hardenberg en derde Slagharen. Behalve een prachtige beker voor de teams schonk Hans Schlepers van Emmy alle judoka’s een medaille.
FONTE: Hardenberg.nu - Hardenberg,Netherlands
http://www.hardenberg.nu/

Nenhum comentário:

Postar um comentário