quarta-feira, maio 14, 2008

JUDO - Zegers en Verhagen zeker van EK

woensdag 14 mei 2008 02:48 Laatst bijgewerkt op: woensdag 14 mei 2008 10:12
Tekstgrootte
BERLIJN - De judoka's Suzanne Zegers (-40kg) en Sanne Verhagen (-48kg), beiden van Essink Sportcentrum, zijn zeker van deelname aan de Europese kampioenschappen begin juli in Sarajevo. Afgelopen weekend wonnen ze beiden zilver bij de Open Duitse kampioenschappen en pakten ze met die prestatie een ticket.Zegers verloor de finale van de Sommer. De arbiters wezen de Duitse aan als winnares nadat er zelfs na de golden score geen winnaar was. Verhagen verkeek zich in haar finale volledig op haar Turkse tegenstander Ates, die won met een overname. Joery Biekmann (-66kg) moet na een minder goed verlopen toernooi in Berlijn nog afwachten of hij een kans krijgt op deelname aan het EK. Ook Bohdi Hendriks (-60kg) die tot het Eindhovense talententeam van Peter den Hoedt behoort, zit nog in de wachtkamer. Michel Verhagen (-90kg), eveneens lid van het talentencentrum, is al wel zeker van deelname aan het EK. Essink-judoka Laura Prince (-44kg) is, mits fit, ook van de partij in Bosnië.
FONTE: ED - Netherlands