domingo, novembro 07, 2010

Judoka's Elmont vieren weer feest op NK

ROTTERDAM ¿ Guillaume en Dex Elmont vierden zaterdag tijdens de Nederlandse kampioenschappen judo weer een familiefeestje. Beide broers verlieten het Topsportcentrum Rotterdam met een gouden medaille. Samen zijn ze nu in het bezit van vijftien nationale titels.

Guillaume jubileerde met een tiende kampioenschap. Hij evenaarde het record van Dennis van der Geest, die zich in eigen land tussen 1995 en 2004 de beste in zijn gewichtsklasse mocht noemen. Elco van der Geest, inmiddels uitkomend voor België, was in het verleden driemaal Nederlands beste.

Dex vierde zijn eerste lustrum na een moeizame zege in de finale van de klasse tot 73 kilogram op Sam van 't Westende, die pas in de extra tijd voor de nummer twee van de wereld capituleerde. De oudste van de broertjes Elmont klopte Benji Nortan in een gevecht om goud.

Eerzuchtig als ze zijn, waren de broers Elmont in Rotterdam wel weer van de partij. ,,En ik kom volgend jaar ook terug voor mijn elfde'', beloofde Guillaume. Henk Grol bedankte voor de eer. De vice-wereldkampioen (-100 kg) laadt zich liever op voor de echte grote wedstrijden. De Nederlandse titel zegt hem niet zo veel. Voor een gouden medaille op de Olympische Spelen in Londen moet wel alles wijken.

Berend Roorda hoorde je niet klagen over de afwezigheid van Grol. Hij verraste in de finale de ervaren Danny Meeuwsen uit Nijmegen. Jeroen Mooren, stadgenoot van Meeuwsen, won zoals verwacht voor de vierde keer de titel in de klasse tot 60 kilogram. De nummer drie van de laatste EK besliste de eindstrijd in de slotfase van de reguliere speeltijd. Hij legde tegenstander Marciano Lantinga met de rug op de tatami.

Grim Vuijsters (+100 kg) ontbrak wegens een ernstige nekblessure in Topsportcentrum Rotterdam. De Brabander moest de titel laten aan zwaargewicht Luuk Verbij. Wytze de Jong (-66 kg) en Glenn Bolleboom (-90 kg) zijn eveneens voor een jaar lang Nederlands beste judoka in hun gewichtsklasse. (ANP)

06/11/10 19u39
 
FONTE: AD.nl

http://www.ad.nl/

Nenhum comentário:

Postar um comentário