quinta-feira, agosto 07, 2008

OS Judo: Zware loting voor Van Tichelt en Jacques


OS Judo: Zware loting voor Van Tichelt en Jacques

PEKING - Judoka's Dirk Van Tichelt (-73 kg) en Catherine Jacques (-70 kg) hebben op de Olympische Spelen in Peking een uiterst sterke tegenstander geloot. Europees kampioen Van Tichelt komt in de eerste ronde uit tegen de Azerbeidzjaan Elnur Mammadli, die zilver pakte op het wereldkampioenschap 2007. Jacques treft de Italiaanse Ylenia Scapin, de Europese kampioene van dit jaar.

De 20-jarige Mammadli stond al twee keer tegenover Van Tichelt. De Antwerpenaar verloor dit jaar op de Super World Cup in Hamburg, maar won vorig jaar op het Europees kampioenschap.

De 33-jarige Scapin behaalde de Europese titel in Lissabon (waar Jacques zevende werd). Ze pakte olympisch brons in 2000 en 1996. Eerder dit jaar versloeg ze Jacques al op de wereldbeker in Warschau.

'Er zijn natuurlijk heel wat gemakkelijkere tegenstanders om tegen te starten', reageert coach Danny Belmans. 'Het wordt voor allebei een topmatch, maar dit zijn natuurlijk de Spelen.' 'Toch is het een raar systeem. Bij de loting wordt enkel rekening gehouden met de uitslag van het laatste wereldkampioenschap. Zo is het mogelijk dat de eerste van de wereld (Mammadli) uitkomt tegen de tweede (Van Tichelt). Maar ik denk dat beide Belgen in staat zijn om te winnen. Al heb ik minder zicht op Scapin, want die heeft zich dit jaar wat verstopt.'

De competitie van Dirk Van Tichelt staat geprogrammeerd op maandag 11 augustus, die van Catherine Jacques op woensdag 13 augustus..
ivb

FONTE: De Standaard - Groot Bijgaarden,Belgium

Nenhum comentário:

Postar um comentário