terça-feira, abril 15, 2008

Vuijsters richt zich op kort geding


Vuijsters richt zich op kort geding
door Gijs van Oosten. dinsdag 15 april 2008 03:40 Laatst bijgewerkt op: dinsdag 15 april 2008 10:03

LISSABON - Grim Vuijsters gaat het aanstaande kort geding tegen de judobond met vertrouwen tegemoet, ondanks het feit dat zijn debuut op het Europees kampioenschap in Lissabon voor hem teleurstellend is verlopen.
Hij werd zondag in de klasse boven 100 kilogram in de tweede ronde uitgeschakeld door de Fransman Pierre Robin.

Vuijsters, lid van Top Judo Nijmegen, betwist de olympische selectie van Dennis van der Geest door de technische staf van de judobond.

De 25-jarige in Goirle woonachtige judoka presteerde eerder dit jaar beter dan Van der Geest in een reeks wereldbekerwedstrijden en staat hoger op de Europese ranglijst. De judobond behoudt zich echter het recht voor om, in het geval dat twee judoka's in één gewicht zich nomineren, niet per se voor de eerste Nederlander op de ranglijst te kiezen. Volgens Maarten Arens, bondscoach van de mannen, is niet Vuijsters maar Van der Geest een medaillekandidaat in Peking.

Van der Geest zakte als gevolg van het feit dat hij niet aan het EK deelnam één plaats op de ranking maar bleef net binnen de vereiste top-9 van de geschoonde Europese ranglijst.

Vuijsters had zijn zaak sterker kunnen maken door in Lissabon een sterke prestatie te leveren. "Mijn judo was hier niet in orde", aldus Vuijsters. " Het is geen excuus, maar alles wat er rond mij is gebeurd is me niet in de koude kleren gaan zitten. Niettemin ben ik vol vertrouwen voor de rechtszaak. Het spel gaat beginnen."

Saillant in dit verband is dat Dennis van der Geest dinsdag met Ruben Houkes, hij won vrijdag zilver in de klasse tot 60 kilogram, naar Kuala Lumpur in Maleisië vliegt voor opnames van een tv-spotje. De twee judoka's zijn door multinational Unilever, sponsor van NOCNSF, gecontracteerd als de 'gezichten' van hun olympische reclamecampagne.

Het is een keuze die niet bepaald past in de 'goede voorbereiding op Peking', waar Van der Geest het altijd over heeft en waardoor hij in de periode waarin Vuijsters wel presteerde (brons op de wereldbekerwedstrijden in Parijs en Hamburg - red) juist achterbleef.

FONTE (photo include): Gelderlander - Arnhem,Gelderland,Netherlands

Nenhum comentário:

Postar um comentário